
Recept: Vepřová pečeně
27.04.09, 06:07, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání
vepřová pečeně
sůl
kmín
sádlo
Vepřovou pečeni posolíme, okmínujeme, podle potřeby podlijeme a pečeme v troubě. Přeléváme vypečenou št¨ávou. Maso nepečeme doměkka, ale necháme je tužší. Nakrájíme na porce a vkládáme do sklenic. Do vypečené št¨ávy vložíme drobně nasekané kosti, kousky kůží, ořezů masa, zasypeme kmínem a přidáme trochu sádla. Kosti necháme v troubě vypéci, občas je obrátíme a podlijeme. Nakonec vše procedíme, omáčku znovu povaříme, podle chuti přisolíme. Maso ve sklenicích touto št'ávou zalijeme. Po uzavření srteilujeme 90 minut při 100 stupních C, druhý den znovu hodinu.