Recept: Vepřová panenka plněná olivami v mandlovo-sýrovém kabátku

- Recept: Vepřová panenka plněná olivami v mandlovo-sýrovém kabátku
Rubrika:  Recepty

Recept: Vepřová panenka plněná olivami v mandlovo-sýrovém kabátku

07.09.13, 18:28, autor: redakce
Jedna z mnoha možných úprav vepřové panenky. Vážně luxusní.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

3 plátky toastového chleba
10 dkg eidamu/ jiného sýru
máslo
čerstvá petržel
0,5 kg vepřové panenky
sůl
pepř
plátky mandlí
olivový olej
vypeckované olivy

olej na smažení

 

Celou panenku očistíme a podélně doprostřed pomocí dlouhého nože uděláme naskrz otvor. Tento otvor naplníme připravenými olivami. Panenku osolíme a opepříme a krátce zprudka osmažíme na rozehřáté pánvi s trochou oleje. Jen tak, aby se na povrchu zatáhla.

 

Směs na kabátek

Toastový chléb si nakrájíme na kostičky a opečeme do křupava na pánvi. Do misky, nebo vůbec nejlépe do hmoždíře, nalijeme pár lžic olivového oleje, přidáme kousky mandlí a čerstvou petržel. Rozdrtíme co nejjemněji, a následně smícháme s nastrouhaným sýrem a troškou másla. Osolíme, opepříme. K takto připravené směsi přidáme kousky opečeného chleba, a ještě jednou důkladně promícháme.

 

Vymastíme pekáč, do kterého položíme vepřovou panenku. Potom vezmeme připravenou sýrovou směs, a ze všech stran jí pečlivě přikryjeme maso. Dáme zapékat na pětadvacet minut až půl hodiny. Kdyby se připalovala, podlijeme lehce vývarem.

 

Tip: Jako inovaci můžete každou olivu před vložením do panenky obalit anglickou slaninou.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3314143

RSS:
Toplist