500 g vepřové panenky
200 g okapaného konzervovaného ananasu
100 g tvrdého sýra podle chuti
sůl, pepř, olej
Vepřovou panenku nakrájíme na asi 2 cm široké medailónky. ty lehce poklepeme rukou - dlaní, opepříme a osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálený olej. Jakmile se maso zatáhne, vyjmeme jej, poskládáme do zapékací misky, posypeme na kostičky nakrájeným ananasem a nakonec sýrem. Dáme zapéct do trouby na cca 10 minut, jen aby se roztavil sýr.
Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.
olga 25.02.22, 11:34
1.
No ale panenku bych si nechala líbit, jen co je pravda. Takové kvalitní a chutné maso si dáváme s manželem jenom v restauracích. A důvod? Protože já vařit neumím a nebo se mi spíš nechce začínat. Je to určitě způsobené tím, že máme doma nekvalitní hrnce.
Radka 27.02.22, 19:14
2.
Jasně, vykecej se na to nádobí. Vy jste lidi hrozně lenošní koukám. A jestli mi teď řeknete, že nemáte čas na vaření, tak jenom kecáte. Určitě na Instagramu a Twitteru strávíte neskutečné množství hodin týdně, tak mi nemluvte o tom, že vaření je žroutem času.
Libuše 27.02.22, 19:16
3.
Panenku vaříme s přítelem jednou za dva týdny. Zkoušíme různé druhy masa a uvidíme, co nám nakonec bude nejvíce chutnat. Jsme docela vybíraví. Dokonce ani maso, které na sobě nemá nálepku BIO bych do nákupního košíku nepřidala. A co se týče vaření, tak tam bych se také chtěla zeptat na nějaké kvalitní nádobí.
Pavla 27.02.22, 19:17
4.
Jestli vám mohu pomoct, tak vás odkážu na e-shop s titanovým nádobím. Přikládám i odkaz, tak si můžete tapnout a otevřít třeba v prohlížeči Chrome. Odkaz je zde: https://www.zgastro.cz/3-titanove-nadobi. S kvalitním e-shopy se v minulých letech roztrhl pytel a je potřeba tedy dávat pozor na to, co je a co není kvalitní. Každý totiž není tak jak se tváří. Jsou mezi nimi i lumpárny.