
6 vajec vařených natvrdo
tenčí nudle připravené ze 2 vajec a potřebného množství mouky
3 lžíce rajského protlaku
vývar z masa nebo zeleniny
1/2 šálku bešamelové omáčky
10 dkg ementálu
5 dkg másla
sůl, pepř
Vejce nakrájíme na tenká kolečka. Rajský protlak zředíme osoleným vývarem na hustou omáčku a vmícháme vejce. V dostatečném množství vody uvaříme nudle, necháme je okapat, potom vložíme do mísy a pokapeme máslem. Osolenou, opepřenou bešamelovou omáčku smícháme s polovinou nastrouhaného ementálu a přimícháme k nudlím. Dvě třetiny této směsi dáme do vymaštěné ohnivzdorné mísy, tak aby tvořila vyšší kraje, na střed až k okraji vlijeme rajskou omáčku s vejci. Přikryjeme zbytkem nudlí, posypeme strouhaným ementálem, pokropíme rozpuštěným máslem a dáme do trouby zapéci dozlatova.