10 vajec
5 rohlíků
500 ml mléka
50 g hrubé mouky
olej a hrubou mouku do formy
100 g anglické slaniny
100 g nasekaných špenátových listů
1 menší pórek
3 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce nakrájené sterilované papriky
2 stroužky utřeného česneku
bílý pepř, sůl
špenát, cherry rajčata a celerovou nat' na ozdobu
Šest vajec uvaříme natvrdo a oloupeme. Rohlíky rozkrájíme na kostičky a namočíme v mléce. U zbylých vajec oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Z rohlíků vymačkáme přebytečné mléko a přidáme je ke žloutkům spolu s moukou, proužky slaniny, špenátem, pórkem nakrájeným na kolečka, 2 lžícemi pažitky, paprikou a česnekem. Smícháme a dochutíme bílým pepřem a solí. Promícháme a nakonec přidáme po částech sníh. Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme moukou. Dno poklademe celými natvrdo uvařenými vejci a pokryjeme je připravenou směsí. Pečeme v předehřáté troubě při vyšší telotě přibližně 30 minut. Upečený chlebíček necháme vychladnout, potom ho vyklopíme a nakrájíme na plátky. Na talířích ozdobíme listy špenátu, cherry rajčaty, listy celeru a posypeme zbylou pažitkou.