Recept: Trnkové víno

- Recept: Trnkové víno
Rubrika:  Recepty

Recept: Trnkové víno

17.04.09, 10:04, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání

Čtenost -   Diskuze: (0
 

na 1 kg trnek:

1 l vody

350 g cukru

kvasinky

 

 

Trnky opereme a rozmačkáme. Drt' dáme do nádoby a zalijeme ji horkým cukerným roztokem. Necháme vychladnout, přidáme kvasinky a necháme v teplé místnosti 6-8 dní kvasit. Občas promícháme. Vykvašené trnky vylisujeme a vlijeme zpět do nádoby, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme znovu kvasit. Zda je víno vykvašené, poznáme, když bublinky kysličníku uhličitého přestanou kvasnou zátkou unikat. Víno necháme ustát, až kal klesne ke dnu, a stočíme do láhví. Nádobu můžeme doplnit znovu cukerným roztokem a postup ještě jednou opakovat.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2604915

RSS:
Toplist