
Recept: Telecí závitky na špízu
28.02.09, 17:52, autor: Kuchařka
Velikonoční recepty
600 g telecích řízků
200 g uzeného bůčku
150 g čerstvého špenátu
sůl, pepř
50 g másla
hlávkový salát a petrželka na ozdobu
Čerstvý špenát dobře vypereme, vložíme do vroucí osolené vody a krátce blanšírujeme. Potom jej ponoříme do studené vody. Bůček nakrájíme na špalíčky. Telecí řízky po obou stranách naklepeme. Na každý plátek rozložíme listy špenátu a špalíčky uzeného bůčku tak, aby špalíčky zůstaly uprostřed závitku. Maso pevně svineme a závitky nakrájíme na plátky. Stočené plátky napíchneme podélně na špíz. Osolíme je a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a špízy na něm zprudka opečeme. Omyjeme salát a petrželku. Listy rozložíme na mísu, na ně položíme špízy a dozdobíme petrželkou.