
švestky zbavené pecek
Švestky naskládáme do pekáče a vložíme do trouby, kterou zapneme na nejvyšší stupeň. Po 20 minutách troubu vypneme a necháme švestky v uzavřené troubě pouštět št'ávu. Necháme vychladnout, promícháme a troubu opět zapneme. Tento postup opakujeme 1-2 dny, až povidla dostatečně zhoustnou.
Pavla 03.09.09, 20:06
1.
Kapku drahý špás.
Alena 09.09.09, 08:01
2. RE: švestková povidla
To je nejhorší recept, jaký jsem kdy slyšela a četla
Eva 14.09.09, 23:36
3. povidla?
-recept hrůza-
Drahomíra 15.09.09, 14:56
4. No těpéro!
to je skutečně nejhorší recept, jaký jsem kdy četla! 1-2dny? vždyť to je v troubě udělané za 4hoďky a bez míchání.
Drahomíra 15.09.09, 16:44
5. Tak můj recept :-)
2,5kg švestek,50dkg krystal.cukru,1/8octa a rumu na polovinu(velké štamprle) Tak švestky vypeckovat,pomlet,kdo má robot tak rozmidlí tam a smícháme (dobře) nalít na vypláchnutý pekáč, pustit stupeň 1-2 a bez míchání nechat péct. Přibližně tak 4 hodinky. Kouknete a uvidíte. Buďto déle nebo míň. :-) Je to dobrej, vyzkoušenej recept.
DRAHOMÍRA 15.09.09, 17:01
6. PS:
PEKÁČEM JSEM MYSLELA PLECH S VYŠŠÍM OKRAJEM. AKORÁT SE TO TAM VEJDE.
vera 17.09.09, 10:13
7. povidla
recept fakt na hovno
Milunda 22.09.09, 09:44
8. povidla
To je hezké hned tak hanit,ale já byla s tímto receptem velmi spokojena.Povedlo se...
Eliska 22.09.09, 20:23
9. Povidla z Kanady
Mila Drahomiro, ted kdyz ti povidla v pekaci zhoustla tak co s tim, kam je das? Daji se do vyvarenych sklenic ? Cim se prikreji ? A jestipak se muzou delat bez cukru?
simona 23.09.09, 21:20
10. recept Drahomíry
Drahomíro super recept, včera jsem je dělala - luxusní ! Horký jsem je dala do sklenic a obrátila, dneska už jsem jednu skleničku snědla :O)
Hanka 30.09.09, 15:58
11. povidla v troubě
dnes jsem dělala povidla v troubě bez míchání za tři a půl byly hotové a né dva dny!
Roman 24.10.09, 21:15
12. zkusil jsem to na kamnech
Milé kolegyňky, těch několik dnů docela chápu, pokud se to šudlá na 50 a méně stupňů. Já se pustil do 8mi kilo švestek, ostatní suro jsem dal v uvedeném poměru a zkusil to na chatě na kamnech. V 10hod jsem škrtnul sirkou, kamna a povidla se začaly vařit asi za hoďku. V mírném varu a za stálého míchání jsem pokračoval další 3hodiny. Z 8mi kilo se půlka odpařila, takže vznikly asi 4kg povidel. Rum, který zbyl z půllitrové láhve jsem ale během míchání zkonzumoval, pže by mi za střízliva asi upadly obě ruce. Výsledek super, hrnec to přežil. Při vaření je lepší vyšší hrnec, ať ta vařící potvora Vám nespálí ruce. Mějte se... :-)
marta 28.09.10, 13:40
13. povidla
já dám celé švestky na plech s vyšším okajem a dám do trouby rozpálené na nejvyšší stupeň. Švestky popukají a pustí šťávu ...nechám naplno ,za občasného promíchání vařečkou , asi dvacet minut péct. Hodně šťávy se odpaří ,jen občas taky vypustím páru z trouby. Pak plech vyndám (vkládám tam další plech s šerstýma švestkama....) a nechám zchladnout tak ,abych tam mohla rukou vybrat pecky...je to lepší ,než je za čersté odpeckovávat .... pak hmotu po částech vložím do robota s S nožem a rozsekám (šlo by to určitě i ponorným nožem ) a vrátím zpět na plech a dám zpět do trouby -opět rozpálené- a za občasného promíchání ...u kraje plechu se to rádo připéká ... mám za chvíli zahuštěná povidla bez velké námahy. Dělám to tak léta ,jde to rychle ,není níc zacákaného a šetří to čas a námahu s mícháním v hrnci . Zkuste to ,třeba budete spokojeni . Marta