

500 g minutkového hovězího (svíčková, roštěnec)
250 g žampiónů
2 cibule
2 lžíce rajského protlaku
200 ml smetany ke šlehání
máslo
olivový olej
hladká mouka
3 lžíce čerstvého nasekaného kopru
černý pepř
sůl
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Necháme odležet, obalíme v hladké mouce a pepři a zprudka opečeme na rozpáleném másle. Opékáme asi 8 minut ze všech stran a poté vložíme do trouby, nahřáté na cca 100°C, aby se dopeklo a udrželo teplé.
V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli, pokrájenou na proužky a žampióny, nakrájené na plátky. Poté chvilku podusíme, přidáme rajský protlak, smetanu a provaříme.
Nudličky masa vyndáme z trouby, vmícháme k surovinám v pánvi, přidáme nasekaný kopr, dosolíme a dochutíme.
Podáváme s opečenými brambory, hranolky, dušenou rýží a kdo má rád, může použít i těstoviny.