7 kg zelí
3 velké cibule
Nálev:
1 l octa
4 l vody
45 tablet umělého sladidla
30 dkg cukru
16 dkg soli
2 lžíce hořčičného semínka
Do studeného nálevu zamýcháme 1 1/2 kávové lžičky pirosulfitu. Nalijeme do zelí a necháme v hrnci 3 dny uležet v teple. Často promícháváme. Potom napěchujeme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 80 stupních C.
Dominika 22.08.21, 22:15
1.
Nejen zelí, ale všeobecně nakládanou zeleninu mám hodně ráda, ale na tu domácí výrobu si přece jen nevěřím. Proto si kysané zelí raději kupuji v obchodě. Slyšela jsem ale, že je velmi dobrá i jiná nakládaná zelenina. Ochutnal jste někdo něco jiného?
Marcela 23.08.21, 11:28
2.
Já jím téměř každý den kimchi, to je salát z fermentované zeleniny, který je velmi dobrý. Jedná se o jihokorejskou specialitu, která je velmi zdravá. Mimo jiné má třeba kimchi velmi pozitivní účinky v prevenci rakoviny tlustého střeva.
Dominika 24.08.21, 21:29
3.
Jak o tom kimchi píšete, tak mě to docela zaujalo. A to si vyrábíte doma sama nebo to jde někde koupit?
Marcela 27.08.21, 21:56
4.
Kimchi si kupuji z e-shopu kimchiclub .cz, kde nabízí velmi kvalitní kimchi vyráběné v Česku z lokálních surovin. Jejich kimchi je bez lepku a některé druhy kimchi jsou i veganské. Teď mají v nabídce dokonce několik novinek. Už jsem stihla ochutnat kimchi shot. Tento nápoj obsahuje všechny prvky kimchi, ale v tekuté formě. Každý den začínám své ráno s pánákem kimchi shotu, který mě nakopne na celý den.