zelí (červené nebo bílé)
sůl
kmín
Nálev:
0,3 l octa
1 l vody
1 lžička celého pepře
1 lžička nového koření
1/2 lžičky hořčičného semínka
100 g cukru
sůl
Zelí jemně nakrouháme, vložíme do horké osolené vody a asi 5 minut povaříme. Pak zelí vkládáme po vrstvách do sklenice, každou vrstvu prosypeme kmínem a zalijeme nálevem s kořením. Uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při 90 stupních C.
Katka 30.08.21, 22:32
1.
Nakládáte si doma vlastní zelí? Já jsem se teď docela zaměřila na zdravou stravu, ale na domácí zpracování nemám úplně čas. Kde koupit dobré kvašené zelí nebo zeleninu?
Dominika 30.08.21, 22:33
2.
Slyšela jste někdy o kimchi? Je to fermentovaná zelenina, která se nejvíce používá v Jižní Koreji. Má to svoji specifickou chuť, kterou jsem si prostě zamilovala. Jsem členem kimchi clubu, takže mi domů chodí zásoba kimchi pravidelně. Postupně jsem to naučila jíst celou rodin. Je to super zdravá potravina, která se stará o správné zažívání a působí i jako prevence rakoviny tlustého střeva.
Katka 30.08.21, 22:34
3.
O kimchi jsem už někde slyšela nebo jsem o tom četla možná v nějakém článku. Rozhodně bych to klidně vyzkoušela, kde to berete?
Dominika 31.08.21, 13:01
4.
Podívejte se na kimchiclub .cz, můžete si tam koupit i testovací sadu, která obsahuje šest různých příchutí. Podle toho si můžete udělat představu a objednat si potom větší balení. Je tam dokonce doprava zdarma od 997 Kč.
Magda 20.06.22, 01:48
5.
Sterilizované zelí jsem jedla už jako malá u babičky. Ze začátku s odporem, ale pak jsem si na to zvykla a jím ho doteď. Zkoušela jsem pak i kimchi a miso. Musím přiznat, že miso mě celkem zklamalo, ale chtěla bych mu dát druhou šanci, protože to taky mohlo být přípravou. Konzumujete někdo miso pravidelně?
Petra 21.06.22, 01:16
6.
Milujeme doma miso, hlavně když nakládáme maso, ale taky miso polévky, které si dělám nejívíc v práci. Mám ráda tuto kuchyni. Navíc je to plné dobrých a prospěšnách živin pro tělo a bio.
Magda 22.06.22, 01:24
7.
Vyríbíte si ho doma nebo ho od někoho kupujete?
Petra 23.06.22, 00:15
8.
Hele zase tak dobrá asi nejsem. Miso kupuji od té české firmy kojibakers , mají ho super a výběr příchutí. Doporučuji místo pastu zkusít zalít teplovou vodou tak cca do 60 stupňů a pořádně rozmíchat. Mě to srašně chutná