
okurky
kopr
křen
cibule
mrkev
bobkový list
celý pepř
hřebíček
nové koření
hořčičné semínko
Nálev:
1 l vody
100-200 g cukru
0,3 l octa
30 g soli
Okurky pečlivě omyjeme, dáme do sklenic a proložíme koprem, kolečky cibule, křenu,mrkve, přidáme bobkový list, po pěti zrnkách celého pepře, nového koření, tři hřebíčky, 1/2 lžičky hořčičného semínka a zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 85 stupních C.
Jarka 18.11.10, 13:51
1. Sterilované okurky
Můj recept: Nálev - 3a3/4 l vody,1a1/4 l octa, 30 dkg cukru, 50 sacharinů,16 dkg soli, na 10 l nálevu dám 1 polévkovou lžíci macerátu, který se dá koupit ve Frutě Bzenec - do sklenice na dno dám kolečko cibule, dvě kolečka mrkve hořčičné seménko, dvě zrnka nové koření, 4 zrnka pepře. Vodu svařím přidám ocet a vše ostatní přejít varem a zalévám sklenice . Sterilizuji 25 minut na 85°C
anna 02.08.11, 10:41
2. okurky
já už 4 roky nálev nevařím. Dám do sklenic kopr cibuli koření jak kdo chce, lžička soli, lžíce cukru 3 cukeríny 1 deci octa. doleji vodou a sterilizuji. Jsou výborné. někdy přidám ždibec feferonky.