200 g hladké mouky
4 vejce
250 ml mléka
50 g rozinky
vlašské ořechy dle chuti
špetka soli
2 lžíce krystalového cukru
vanilkový cukr
2 lžíce másla
2 jablka oloupaná, bez jadřince a nakrájená na kousky
cukr moučka na posypání
Ušleháme žloutky s cukrem a solí, přidáme mléko mouku a zamícháme. Necháme chvíli stát, mezitím si vyšleháme pevný sníh z bílků, který pak opatrně vmícháme do žloutkové směsi.
Na pánvi si rozpustíme lžíci másla, nalijeme těsto, posypeme rozinkami a pod pokličkou pomalu pečeme. Těsto naběhne asi na 2-3 cm, volte proto vyšší pánev. Když je těsto z jedná strany hotové, oročíme a necháme dojít i druhou stranu.
Hotovou placku přímo na pánvi natrháme pomocí špachtle nebo obracečky (dřevěné nebo teflonové) na menší kousky, vyjmeme z pánve a dáme stranou.
Do pánve dáme druhou lžíci másla, které necháme rozpustit a přidáme lžíci cukru, který necháme zkaramelizovat. Do karamelu vložíme na kousky nakrájené jablko a ořechy. Necháme obalit karamelem a na závěr vložíme zpět do pánve natrhané kousky placky. Vše promícháme a ihned podáváme.
Servírujeme na talíř a sypeme moučkovým cukrem. Můžete ještě mírně zakápnout javorovým sirupem, posypat lehce skořicí, či kakaem.