Recept: Srnčí svíčková

- Recept: Srnčí svíčková
Rubrika:  Recepty

Recept: Srnčí svíčková

23.10.09, 09:22, autor: redakce
Upravit zvěřinu není snadné. Na specifickou chuť masa je třeba být připraven předem. Vyzkoušejte něco, co důvěrně znáte - tedy svíčkovou, ale místo hovězího masa ochutnejte srnčí.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

600 g srnčího masa,

špek,

obvyklá kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel,

cibule,

pepř,

nové koření,

bobkový list,

sůl,

tuk,

zvěřinový vývar,

máslo,

smetana,

hladká mouka,

cukr,

citron

brusinky

 

 

Srnčí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme společně s cibulí na tuku. Přidáme nastrouhanou na hrubo kořenovou zeleninu, celý pepř, nové koření, bobkový list, zalijeme vývarem a dáme dusit do trouby. Když je maso hotové (cca 60 min.), vyndáme jej, vyhodíme bobkový list, pokusíme se vytáhnout též kuličky nového koření a pepře a poté obsah pekáče rozmixujeme. Dáme na plotnu, zahustíme hladkou moukou (může být i světlá jíška). Přidáme smtanu a dle potřeby dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Na talíři zdobíme brusinkami a ušlehanou neslazenou šlehačkou.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2434890

RSS:
Toplist