Recept: Rýžový nákyp s pudingem

- Recept: Rýžový nákyp s pudingem
Rubrika:  Recepty

Recept: Rýžový nákyp s pudingem

05.10.08, 13:36, autor: Kuchařka
Pokrmy z rýže (obilovin)

Čtenost -   Diskuze: (0
 

250 g rýže

sůl, cukr

máslo, mléko

1 balíček vanilkového pudingu

2 vejce

jablka

 

 

Rýži několikrát prpoláchneme horkou vodou, zalijeme mlékem asi 2 cm nad povrch rýže, přidáme velkou lžíci cukru, špetku soli a lžíci másla a dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 30 minut. Než se rýže udusí připravíme si vanilkový puding. Obsah jednoho balíčku rozmícháme ve čtvrt litru mléka. Přidáme lžíci cukru a za stálého míchání povaříme, až puding zhoustne. Ze dvou vajec oddělíme bílky od žloutků. Puding necháme vychladnout, potom do něj vmícháme žloutky a smícháme s připravenou rýží. Oloupeme 3 jablka, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na malé kousky. Jablka přimícháme k uvařené rýži s pudingem a žloutky. Nakonec ve šlehači ušleháme tuhý sníh ze dvou bílků a velice opatrně ho vmícháme do rýže s jablky a pudingem. Pekáč vymažeme máslem, směs do něj přendáme a nahoře poklademe plátky másla. Zapékáme asi 20 minut.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2879361

RSS:
Toplist