Recept: Rybízová marmeláda

- Recept: Rybízová marmeláda
Rubrika:  Recepty

Recept: Rybízová marmeláda

16.04.09, 09:13, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání

Čtenost -   Diskuze: (0
 

rybíz

na 1 kg protlaku 800 g cukru

 

 

Rybíz opereme, otrháme, podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou rozvaříme. Pak jej prolisujeme přes síto. Protlak odvážíme a v širokém kastrolu vaříme tak dlouho, až svůj objem zmenší asi o třetinu. Během vaření přidáváme odměřený cukr a dbáme na to, aby se nepřerušil var. Jakmile marmeláda začne rosolovatět, nalijeme ji do nahřátých sklenc. Ihned uzavřeme , obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2605642

RSS:
Toplist