Recept: Růžičková kapusta zapečená s uzeninou a sýrem
26.09.08, 21:02, autor: Kuchařka
Pokrmy ze zeleniny
800 g zmrazené růžičkové kapusty
200 g měkkého salámu
100 g strouhaného sýra
2 vejce
sůl, mletý pepř, muškátový květ
1/2 šálku smetany
2 lžíce oleje
Propláchnutou růžičkovou kapustu nasypeme do kastrolu, mírně podlijeme a přikrytou mírně podusíme. Potom nádobu odkryjeme a tekutinu necháme odpařit. Zapékací mísu vymastíme olejem, vsypeme podušené kapustičky, přidáme nadrobno nakrájený salám a koření a promícháme. Vejce rozšleháme se smetanou a strouhaným sýrem. Tuto zálivku nalijeme na směs kapusty s uzeninou. Zapékáme dozlatova ve středně vyhřáté troubě.