800 g hovězí roštěné
1 lžíce hladké mouky
50 ml oleje
2 vejce
100 g nastrouhaného tvrdého sýru
100 ml piva
1 lžíce sójové omáčky
sůl
pepř
200 ml červeného vína
100 g žampionů
100 g másla
Maso očistěte a nakrájejte na plátky. Na okrajích je několikrát nařízněte a po obou stranách naklepejte. Osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Zprudka je opečte po obou stranách na rozpáleném oleji.
V misce rozšlehejte vejce, přidejte k němu nastrouhaný sýr a pivo. Zchladlé roštěnky pak obalte v připraveném těstíčku a následně je pozvolna osmažte na másle.
Pak roštěnky vložte do pekáčku a poklaďte pokrájenými žampiony. Přelijte je výpekem a vínem, zakapejte sójovou omáčkou a vložte do trouby. Pečte při 180 stupních asi 15 minut.
Hotové roštěnky podávejte s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.