
Recept: Roštěnky
26.09.08, 17:10, autor: Kuchařka
Pokrmy a masa
4 roštěnky
4 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
1 cibule
2 lžičky mleté papriky
2-3 dl kysané smetany
1 lžíce polohrubé mouky
sůl
Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme je a osolíme. Na kastrolu rozehřejeme polovinu dávky sádla a roštěnky poprášené moukou na něm po obou stranách opečeme a vyjmeme je. Přidáme zbytek sádla, nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme paprikou a zamícháme. Vložíme zpět roštěnky, podlijeme je vroucí vodou a dusíme doměkka. Podle potřeby je podléváme. K měkkým roštěnkám přilijeme smetanu, rozmíchanou s moukou a omáčku ještě povaříme asi 15 minut. Roštěnky podáváme s rýží.