
Recept: Rizoto s mletým masem
05.10.08, 07:39, autor: Kuchařka
Pokrmy z rýže (obilovin)
350 g mletého masa
olej
2 cibule
2 papriky
4 rajčata
žampiony
250 g rýže
sůl, pepř
sušená sladká paprika
karí koření, olej
Rýži několikrát propláchneme horkou vodou, zalijeme vodou 2-3 cm nad rýži, osolíme, přidáme lžíci oleje a dusíme asi 20 minut. Rýži hlídáme aby se nepřipálila. Na oleji usmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, několik sterilovaných žampionů z plechovky a dusíme. Potom vmícháme mleté maso a na kousky nakrájená rajčata. Směs osolíme, okořeníme špetkou papriky, pepře a kořením karí a podle potřeby podlijeme troškou vody. Dusíme, až je maso dobře produšené a zelenina měkká. Potom opatrně vmícháme udušenou rýži. Podáváme se salátem.