Recept: Rizoto po milánsku

- Recept: Rizoto po milánsku
Rubrika:  Recepty

Recept: Rizoto po milánsku

10.10.08, 21:18, autor: Kuchařka
Pokrmy z rýže (obilovin)

Čtenost -   Diskuze: (0
 

40 dkg rýže

8 dkg másla

3 dkg hovězího morku (nahradíme máslem)

1/2 menší cibule

hovězí vývar

1/2 sklenice bílého vína

špetka karí

15 dkg strouhaného ementálu

 

 

Nasekanou cibuli se syrovým morkem dáme zpěnit na polovinu másla. Když cibule zrůžoví, přidáme rýži a karí a promícháme. Za 3 minuty přilijeme víno a pak přiléváme postupně po naběračkách hovězí vývar tak, aby byla rýže sotva potopena. Rýži podusíme doměkka. Před odstavením s ohně ji omastíme zbytkem másla a vmícháme třetinu dávky strouhaného sýra. Zbylým sýrem posypeme rizoto až na talířích.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3381568

RSS:
Toplist