
600 g jehněčí kýty
200 g růžičkové kapusty
200 g zmrazené zeleninové směsi
1 kg brambor
2 vejce
2 lžíce solamylu
150 ml oleje
50 g másla
sůl, grilovací koření
po několika snítkách petrželky a koriandru
Lístečky petrželky a koriandru otrháme, část odložíme na ozdobení a zbytek usekáme najemno. Kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízky. Naklepeme je, osolíme a posypeme grilovacím kořením a bylinkami. Vložíme je do mísy, pokapeme třetinou oleje a necháme zakryté v chladničce asi 2 hodiny odležet. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme solamyl, vejce a sůl. Ze směsi utvoříme slabé placičky a opečeme je na další třetině oleje dozlatova. Řízky opečeme po obou stranách na zbývajícím oleji rorůžova. Asi 10 minut povaříme v osolené vodě růžičkovou kapustu, přidáme zeleninu a vaříme dalších 5 minut. Scedíme, necháme okapat a ještě krátce podusíme na másle. Řízky upravíme na talíře se zeleninou a placičkami a ozdobíme petrželkou a koriandrem.