Recept: Řecké tzatziky
20.02.09, 10:50, autor: Kuchařka
Velikonoční recepty
200 g sýra Lučina
60 g taveného sýra
1 dl bílého jogurtu
4 stroužky česneku
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce citronové št'ávy
1 salátová okurka
100 g bílé ředkvičky
1 lžíce čerstvého kopru
mletý bílý pepř, sůl
Česnek oloupeme a utřeme. Kopr najemno nasekáme. Sýr Lučinu, tavený sýr rozmícháme s jogurtem a koprem. Přidáme utřený česnek, pepř, dochutíme solí, citronovou št'ávou a octem. Okurku oloupeme, najemno nastrouháme, osolíme, promícháme a necháme chvíli odpočinout. Bílou ředkev důkladně umyjeme, nakrájíme nebo nastrouháme na tenká kolečka a společně s okurkou vmícháme k sýru. Hotové tzatziky vychladíme a podáváme na osvěžení za horkých letních dnů.