
listy višní a rybízu
česnek
rajčata
celý pepř
solný roztok
Na dno třílitrové sklenice dáme listy višní a rybízu, dva stroužky česneku a vrstvu rajčat. Vše opakujeme, až je sklenice do 2/3 plná. Ke každé vrstvě také přidáme pár kuliček pepře. Vše zalijeme solným roztokem (asi sedmiprocentním) a necháme v teplejší místnosti kvasit. Podle potřeby doléváme solný roztok. Zhruba po 10 dnech přejde bouřlivé kvašení, pak nádobu uložíme v chladné místnosti.
Dominika 28.07.21, 22:24
1.
Kvašená rajčata jsem tedy ještě nikdy nejedla, ale úplně nevím, jestli to někdy chci zkusit. Vůbec si nedokážu představit, jak to chutná. Mám moc ráda kvašené zelí a na dovolené v Jižní Koreji mi hodně zachutnalo i kimchi. Jen škoda, že kimchi prodávané u nás se tomu korejskému vůbec nedá přirovnat...
Jitka 29.07.21, 07:45
2.
Tak to jste asi špatně hledala, já jsem třeba našla na internetu výborné kimchi vyráběné přímo v Česku z lokálních surovin, ale připravované podle tradiční receptury. Od toho korejského ho prakticky nerozeznáte.
Dominika 30.07.21, 07:23
3.
A kde se takové kimchi prodává? Možná jsem opravdu jen špatně hledala...
Jitka 31.07.21, 09:48
4.
Podívejte se na internetové stránky kimchiclub .cz, tohle kimchi je opravdu vysoké kvality. Já jsem dokonce členkou klubu, takže mi pravidelně chodí domů zásoba kimchi na měsíc. Díky klubu mám dopravu zdarma, pohlcovač pachů do lednice a velkou slevu na produkty. V poslední době jsem si hodně oblíbila i jejich novinku, sušené kimchi chipsy, které se perfektně hodí jako zdravé mlsání.