200 g másla
380 g cukru
4 vejce
380 g polohrubé mouky
250 ml mléka
3/4 balíčku prášku do pečiva
100 g čokoládových figurek (nebo černé čokolády či čokolády na vaření)
citronová kůra
Utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky, citronovou kůru a postupně mouku, kterou jsme před tím smichali s práškem do pečiva. Poté přidáme mléko. Na závěr do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků (které nám zůstaly po dříve zpracovaných žloutcích). Těsto rozdělíme na dva díly a jeden z nich smícháme s nastrouhanou čokoládou. Nemusíme nutně strouhat, stačí firuky rozlámat, jenomže nám pak zůstanou v těstě jako čokoládové kousky (což ale zase vůbec není špatné). Obě těsta uložíme do předem vymazané a moukou dobře vysypané bábovkové formy.
Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 170 - 180 stupňů podle potřeby. Doba je odvislá od typu trouby, ale zhruba 45 - 60 minut.