Recept: Povánoční bábovka

- Recept: Povánoční bábovka
Rubrika:  Recepty

Recept: Povánoční bábovka

05.01.11, 00:00, autor: redakce
Po Vánocích zpravidla zůstane spousta čokoládových figurek. Některým až do Velikonoc, kdy anděle a Mikuláše vystřídají čokoládová vajíčka, slepičky a zajíčci. Protože tomu tak bylo i u nás začala jsem zpracovávat tyto čokoládové přebytky do "Povánoční bábovky".

Čtenost -   Diskuze: (1
 

200 g másla

380 g cukru

4 vejce

380 g polohrubé mouky

250 ml mléka

3/4 balíčku prášku do pečiva

100 g čokoládových figurek (nebo černé čokolády či čokolády na vaření)

citronová kůra

 

 

Utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky, citronovou kůru a postupně mouku, kterou jsme před tím smichali s práškem do pečiva. Poté přidáme  mléko.  Na závěr do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků (které nám zůstaly po dříve zpracovaných žloutcích). Těsto rozdělíme na dva díly a jeden z nich smícháme s nastrouhanou čokoládou. Nemusíme nutně strouhat, stačí firuky rozlámat, jenomže nám pak zůstanou v těstě jako čokoládové kousky (což ale zase vůbec není špatné). Obě těsta uložíme do předem vymazané a moukou dobře vysypané bábovkové formy.

 

Pečeme zvolna v  předehřáté troubě na 170 - 180 stupňů podle potřeby. Doba je odvislá od typu trouby, ale zhruba 45 - 60 minut.

 
  • Otabek 08.03.10, 20:16

    Rozbalit 1. Konecne !!!

  • Otabek

    Tuhle jsme hledali asi tak pul hodky ..."""

 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3256803

RSS:
Toplist