
Recept: Pikantní cuketová příloha k masu
18.04.09, 15:31, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání
500 g cukety
4 větší cibule
4 stroužky česneku
4 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce octa
sůl, pepř
Cuketu oloupáme, rozpůlíme, vyjmeme semeník a dužinu nastrouháme nahrubo. Smícháme s nadrobno usekanou cibulí, osolíme a necháme do druhého dne proležet. Druhý den směs vaříme ve vlastní št'ávě, kterou uvolní, tak dlouho, až cibule změkne. Pak přidáme utřený česnek, hořčici, ocet, osolíme, opepříme a vše promícháme. Ještě chvíli povaříme a horké plníme do malých zavařovacích skleniček. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 90 stupních C.