4 Hermelíny
100 g suchého salámu
2 rajčata
1 zelená paprika
1 větší cibule
4 lžičky pálivého kečupu
provensálské koření
3 lžíce plnotučné hořčice
mletý pepř, sůl
Hermelíny rozkrojíme naplocho na třetiny. Paždý plátek sýra potřeme hořčicí, položíme plátek rajčete, potřeme kečupem, přidáme plátek salámu, posypeme špetkou koření, posolíme a přidáme plátek papriky. Takto postupujeme do vyčerpání surovin. Potom poskládáme plátky na sebe a vše svisle spojíme pomocí čtyř špejlí, které na vrchoul zkrátíme. Zapečeme v mírně rozehřáté troubě, až se sýr začne roztékat. Podáváme s pečivem.
Anna 19.09.21, 09:41
1.
Plísňové sýry mám strašně moc ráda. Zkoušela jsem už několikrát koupit i nakládaný sýr, ale nějak jsem tomu ještě nepřišla na chuť. Máte někdo vyzkoušený nakládaný sýr nebo recept, jak by byl dobrý?
Renata 22.09.21, 14:42
2.
To je problém, pokud si kupujete nakládaný sýr ze supermarketů. To většinou moc dobré není a je to taková umělá chuť. Já jsem strašný žrout sýrů a v poslední době jsem si hodně oblíbila sýr nakládaný v kimchi.
Anna 23.09.21, 22:31
3.
V kimchi? Co to je?
Renata 24.09.21, 17:52
4.
Kimchi je fermentovaná zelenina hojně pojídána v Jižní Koreji jako prevence před rakovinou tlustého střeva a celkovému zlepšení trávení. Nakládaný sýr v kimchi je opravdu delikatesa, která rozhodně stojí za vyzkoušení https://www.kimchiclub.cz/eshop/produkty/27-kimchi-lin-8594182756029.html