Recept: Pečený candát se slaninou

- Recept: Pečený candát se slaninou
Rubrika:  Recepty

Recept: Pečený candát se slaninou

17.12.10, 19:53, autor: redakce
Candát je zřejmě nejchutnější naše sladkovodní ryba. Ačkoliv, každému chutná něco jiného. Nicméně našeho skvělého candáta můžete ochutnat nejen na Vánoce.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

1 candát

sůl

koření

4 lžičky hladké mouky

anglická slanina

1/2 l smetany

 


Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátky anglické slaniny.

Na vymazaný plech uděláme ze špejlí mřížku, na kterou položíme na břicho candáta. Dame péct
do trouby asi na 20 minut.

Candáta po 20 minutách vyjmeme a polejeme smetanou, která je smíchaná na 1 kelímek dvěma lžičkami hladké mouky. Vložíme znovu do trouby a necháme zapéct do zlatova.

 

Podáváme s opečenými brambory.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2434901

RSS:
Toplist