
Recept: Pečené telecí řízky
28.09.08, 11:50, autor: Kuchařka
Pokrmy z masa
4 talecí řízky
3 lžíce oleje
4 rajčata
na marinádu:
2 lžíce vody
1/2 šálku pomerančové št'ávy
2 stroužky česneku
sůl
1/4 lžičky mletého zeleného pepře
2 lžičky cukru
1/4 lžičky drceného kmínu
1/2 lžíce citronové št'ávy
1 lžíce sekané petrželky
špetka tymiánu
špetka glutasolu
1 lžička solamylu
Telecí řízky mírně naklepeme, vložíme do připravené marinády a necháme asi 4 hodiny v chladničce odležet. Marinované řízky potom osušíme a v pánvi s rozehřátým olejem opečeme dozlatova. Dáme na mísu a obložíme na kolečka nakrájenými rajčaty. Výpek z pánve zalijeme zbylou marinádou A chvíli povaříme, až št'áva částečně zhoustne. Řízky rozdělíme na talíře a zalijeme je zhoustlou št'ávou.