
Recept: Opilé kuře
16.11.08, 12:35, autor: Kuchařka
Vánoční recepty
400 g vykostěného kuřecího masa
1 kávová lžička cukru
1 lžíce sádla
2 lžíce chřestu nebo pórku
1 dl vodky nebo ginu
2 lžíce sušených hub
1 lžička solamylu
1 cibule
1/2 lžičky zázvoru
1 lžíce sójové omáčky
vývar z masoxu
Maso nakrájíme nadrobno, stejně tak cibuli a namočené houby. Pórek nebo chřest na kousky. Na pánev dáme sádlo, rozehřejeme a na něm necháme zkaramelizovat cukr, přidáme nakrájené maso, cibuli, zázvor, podlijeme vývarem a 10 minut podusíme spolu s houbami a zeleninou. Pak přidáme sójovou omáčku a pálenku. Podusíme, až vše změkne. Pokrm má mít málo št'ávy a podává se se sypkou dušenou rýží.