Recept: Naložený květák

- Recept: Naložený květák
Rubrika:  Recepty

Recept: Naložený květák

20.04.09, 11:12, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání

Čtenost -   Diskuze: (0
 

květák

mrkev nebo kapie

ocet

 

Nálev:

0,75 l vody

0,3 l octa

1 lžíce soli

1 lžíce cukru

bobkový list

nové koření

celý pepř

estragon

1 lžička hořčičného semínka

 

 

Květák rozebereme na růžičky, vložíme je do vařící vody okyselené octem nebo kyselinou citronovou, povaříme 5 minut, scedíme a necháme vychladnout. Plníme do sklenic a proložíme kolečky mrkve nebo proužky červené kapie. Kdo má rád ostré může přidat i celé feferonky. Zalijeme nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při 95 stupních C.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3460289

RSS:
Toplist