Recept: Mléčně kvašená mrkev

- Recept: Mléčně kvašená mrkev
Rubrika:  Recepty

Recept: Mléčně kvašená mrkev

20.04.09, 11:28, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání

Čtenost -   Diskuze: (0
 

1 kg mrkve nebo karotky

1 větší cibule

30 g soli

20 g cukru

kousek křenu

 

 

Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubší nudličky, cibuli nakrájíme na kostičky, křen najemno nastrouháme a vše smícháme se solí a cukrem. Důkladně upěchujeme do sklenic, povrch zatížíme, povážeme plátěným ubrouskem a necháme kvasit. Zeleninu nejprve necháme asi týden v místnosti s teplotou  kolem 20 stupňů C, pak ji přeneseme do místnosti chladnější, kde ji necháme 4-5 týdnů. Během celé doby kvašení by povrch měl být pokryt vlastní št'ávou. Je-li tekutiny málo, doplníme ji převařenou osolenou vodou. Mléčně kvašenou mrkev podáváme jako salát, nejlépe ochucený majonézou.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3171294

RSS:
Toplist