

4 ks vejce
250 g krupicového cukru
100 ml oleje
150 ml teplé vody
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
Trocha kakaa na obarvení poloviny těsta
Krém
600 ml mléka
2 vanilkové pudinky
150 g cukru
250 g másla
1 vanilkový cukr
trocha rumu
100 g džemu (rybízový, šípkový, višňový)
Poleva
100 g čokolády na vaření
50 g másla (ztuženého tuku)
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme teplou vodu, olej a hladkou mouku s práškem, dobře promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné poloviny vmícháme opatrně kakao. Obě těsta dáme do vymazaných a moukou vysypaných srnčích hřbetů (každé těsto do jednoho) a upečeme.
Uvaříme pudink, necháme vychladnout. Utřeme si máslo s cukrem a do něj po částech všleháme vychladý pudink. Můžeme přidat trochu rumu.
Vychladlé srnčí hřbety nakrájíme na plátky, plátky mažeme po jedné straně džemem a krémem střídavě slepujeme - jeden kakaový a jeden vanilkový. Nakonec řezy potřeme zbylým krémem a necháme ztuhnout v chladničce.
Připravíme si čokoládovou polevu a vychladlé řezy polejeme čokoládovou polevou. Můžeme též posypat kokosem. Dáme opět ztuhnout a poté krájíme šikmé plátky.