

220 g hladké mouky
70 g pískového cukru
50 g tuku
2 ½ lžíce tekutého medu
1 lžíce mléka
1 malé vejce
½ lžičky jedlé sody
Na krém:
100 g změklého másla
0,9 dl mléka
70 g moučkového cukru
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 lžíce rumu
1. V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Hmotu odstavíme a nalijeme ji na prosátou mouku se sodou. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, zabalíme je do fólie a necháme v lednici 2 hodiny odležet.
2. Na pomoučené podložce vyválíme z těsta plát silný 2 mm, formičkou z něj vykrájíme hvězdy a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Hvězdy pečeme 4-5 minut při 170 °C.
3. Na krém rozšleháme mléko s moukou, směs uvedeme do varu a za stálého míchání svaříme. Do kaše schladlé na pokojovou teplotu zašleháme po kouscích máslo, cukr a ochutíme rumem.
4. Po vychladnutí rozdrobíme 5-6 hvězd. Ostatní namažeme krémem a vždy tři k sobě slepíme. Vrchní hvězdu posypeme drobečky. Vložíme do krabice a necháme v chladu dva dny rozležet.