Recept: Květákový salát po italsku
27.02.09, 19:35, autor: Kuchařka
Velikonoční recepty
2 středně velké květáky
2 polévkové lžíce oleje
3 stroužky česneku
1 polévková lžíce sekané petrželky
2 polévkové lžíce kečupu
80 g parmezánu
sůl a ocet dle chuti
voda, sůl, ocet
Květák očistíme, rozebereme na růžičky, opláchneme. Dáme vařit do osolené a mírně okyselené vody. Uvaříme ho téměř doměkka. Slijeme vodu a květákové růžičky necháme okapat a zchladnout. Česnek oloupeme a prolisujeme do mističky s kečupem. Přisolíme a přilijeme olej. Umícháme hladkou marinádu. Přelijeme ji přes květák a lehce promícháme. Salát rozdělíme na 4 porce. Parmazán nastrouháme na nudličky. Před podáváním každou porci posypeme parmezánem a petrželkou.