
1 větší kuře
100 g anglické slaniny
50 g plátkového sýra
1 menší cibule
2 vejce
4 sterilované žampiony
1 lžíce ostré hořčice
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
sůl, bílý pepř, olej
Kuře vykostíme, plát masa lehce naklepeme a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na másle a přidáme k ní pokrájené žampiony. Vše osolíme opepříme, zahustíme vejci a ochladíme. Česnek prolisujeme, utřeme se solí a potřeme jím vrchní stranu masa s kůží. Pak maso obrátíme, vnitřní stranu potřeme hořčicí a rozložíme na ni plátky slaniny, plátky sýra a smaženici se žampiony. Vše pečlivě svineme do rolády, převážeme provázkem a dáme do pekáče na rozehřáté máslo s olejem. Maso osmahneme ze všech stran, pak je podlijeme horkou vodou, přikryjeme alobalem a pečeme asi hodinu. Nakonec alobal odstraníme a dopečeme dozlatova.