
Recept: Kuře na hřebíčku se smetanou
16.11.08, 22:30, autor: Kuchařka
Vánoční recepty
1 kuře
50 g másla
sůl
50 g šunky
1 velká cibule
3 hřebíčky
špetka tymiánu
1/4 kostky masoxu
2 dl šlehačky
1 lžíce petrželky
1 lžička hladké mouky
Kuře rozdělíme na porce a opečeme ze všech stran na másle. Přidáme nakrájenou cibuli, masox, sůl, pokrájenou šunku a koření. Ještě chvilku opékáme za stálého míchání. Pak podlijeme trochou vody a dusíme. Asi po 1/2 hodině necháme vydusit až na tuk, odstraníme hřebíček, trochu podlijeme vodou a zalijeme šlehačkou. Podle potřeby přidáme lžičku mouky rozmíchanou v troše vody. Omáčku povaříme. Porce kuřete přelité omáčkou a posypané nadrobno pokrájenou petrželkou podáváme s rýží nebo těstovinami.