
Recept: Krůta s ořechovou nádivkou
08.11.08, 13:43, autor: Kuchařka
Vánoční recepty
1 krůta
olej
mladé kukuřičné klásky
chilli koření
Nádivka:
100 g másla
4 řapíky celeru
2 velké cibule
1 šálek vlašských ořechů
10 šálků chlebových kůrek
1 lžíce vegety
1/2 lžičky mletého pepře
3 vejce sůl
Nejprve si připravíme nádivku. Na rozehřátém másle podusíme celerovou nat' a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme šálek nastrouhaných ořechů, nakrájené chlebové kůrky, vegetu, vejce, osolíme, opepříme a zaděláme mlékem na tuhou směs. Dobře promícháme. Touto směsí naplníme krůtu, potřeme ji olejem a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme asi 2 hodiny a podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou št'ávou. Upečenou krůtu ozdobíme mladými kukuřičnými klásky, povařenými v osolené vodě, posypeme chilli kořením. Podáváme s brambory.