
Recept: Krůta s jablky a arašídy
08.11.08, 13:51, autor: Kuchařka
Vánoční recepty
1 1/4 šálku rýže
3 lžíce másla
1 středně velká cibule
1 oloupané jablko
1 malý celer
1 lžíce kari
1 lžíce hladké mouky
sůl, mletý pepř
2 1/2 šálku mléka
3 šálky vařeného masa z krůty
3/4 šálku arašídů
petrželka na ozdobu
Vypranou rýži udusíme doměkka a udržujeme teplou. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené jablko a celer a podusíme, občas zamícháme. Přidáme kari promíchané s moukou, osolíme a opepříme. Za stálého míchání pak přiléváme mléko. Do této směsi přidáme krůtí maso nakrájené na menší kostky, arašídy a asi 10 minut podusíme. Tuto směs promícháme s rýží a podáváme ozdobené sekanou petrželkou.