Recept: Krokant

- Recept: Krokant
Rubrika:  Recepty

Recept: Krokant

13.03.15, 09:50, autor: redakce
Krokant je poměrně lehký na výrobu a přitom nadělá spoustu parády a skvělé chuti. Můžeme jej přidávat do krémů, zdobit jím cukroví a dorty, nebo jej prostě jen tak "smlsnout".

Čtenost -   Diskuze: (0
 

100 g krystalového cukru

100 g drcených mandlí (drcené nemusí být, mouhou být i celé, rozdrtíte je až na konci při tlučení krokantu)

10 g másla

případně trocha vody (dle potřeby)

 

 

Na pánvi rozpustíme cukr společně s mandlemi a máslem. Za stálého míchání rozpouštíme až karamelizující cukr dostane tmavě hnědou barvu. Je potřeba hlídat, karamel se lehce spálí a pak chutná nepříjemně hořce. Pokud máme pocit, že je směs příliš hustá můžeme přilét kapku vody. Ta se hned vypaří.

 

Jakmile máme zkaramelizováno na požadovanou barvu, vylijeme obsah pánve na pečící papír a necháme ztuhnout. Vystydlý a tvrdý krokant pak nalámeme na menší kousky a poté je ještě rozdrtíme válečkem na nudle na drobky.

 

Tímto krokantem pak zdobíme cukroví, zákusky, dorty, nebo jej přidáváme do krémů. Já do krokantu například namáčím konce ořechových trubiček s karamelovým krémem, ale s úspěchem ho používám i na medovník, případně do krému na Pišingrův dort.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3333593

RSS:
Toplist