
1 králík
silnější plátek anglické slaniny
4 lžíce oleje
2 lžíce mouky
sůl, kmín
4 silnější uzené kotlety
2 stroužky česneku
1 hrnek nakrájených žampionů
1 pórek
4 lžíce smetany
1 lžíce másla
5 lžic bílého vína
Očištěného králíka rozdělíme na menší porce. Maso prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v pekáčku na oleji po všech stranách opečeme. V kotletách ostrým nožem prořízneme kapsu. Vzniklý otvor vyplníme žampiony dušenými na másle, které jsme promíchali s nakrájeným česnekem a pórkem a se šlehačkou. Kotlety spíchneme jehlou nebo zašijeme. Přidáme do pekáčku k porcím králíka, podlijeme vývarem z králičí hlavy a dusíme doměkka. Št'ávu můžeme zjemnit několika lžícemi bílého vína. Králíka i kotlety servírujeme jako zvláštní chod.