
4 králičí stehna
6 stroužků česneku
sůl
2 lžíce oleje
2 cibule
100 g sádla
1 lžíce hladké mouky
Maso očistíme, odblaníme a omyjeme. Oloupeme česnek, 4 stroužky rozetřeme se solí a zbytek prolisujeme. Králičí stehna potřeme rozetřeným česnekem a na oleji ze všech stran opečeme. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na kolečka, přidáme k masu a necháme ji zpěnit. Pak přilijeme 100 ml vody a stehna dusíme pod pokličkou zhruba 15 minut. Dno pekáče vymažeme sádlem a maso s cibulí nakrájíme a rovnoměrně ji rozdělíme okolo králíka. Podlijeme št'ávou z dušení smíchanou s trochou vody a při mírné teplotě pečeme doměkka. Během pečení přeléváme št'ávou a podle potřeby podléváme vodou. Když jsou stehna měkká, vyjmeme je z pekáče a udržujeme teplé. Št'ávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, krátce orestujeme, zalijeme trochou vody, přidáme prolisovaný česnek a dobře rozmícháme. Podle chuti přisolíme a ještě krátce povaříme. Potom maso vložíme zpět do pekáče a necháme prohřát. Králičí stehna na česneku chutnají s bramborovými knedlíky a dušeným zelím.