
Recept: Králičí paštika
23.09.08, 20:47, autor: Kuchařka
Pokrmy z masa
1 králičí předek
1 králičí játra
10 g moravského uzeného masa
200 g kořenové zeleniny
1 cibule
1 stroužek česneku
1 houska
asi 50 g strouhanky
1 lžíce paštikového koření
1 / 2 lžičky majoránky, sůl
Maso uvaříme s kořenovou zeleninu do měkka, pokrájíme. Na kostičky nakrájenou housku máčíme v trošce vývaru. Syrová játra a uzené maso pokrájíme. Králičí maso, játra, uzené, cibuli, česnek pomeleme na masovém strojku, dáme do strojku máčenou vymačkanou žemli. Přidáme koření, promícháme, zahustíme strouhankou. Dáme do ohnivzdorné misky, pokryjeme alobalem a vaříme v kastrolu ve vodní lázni 45 minut.