Recept: Karlovarský knedlík

- Recept: Karlovarský knedlík
Rubrika:  Recepty

Recept: Karlovarský knedlík

23.02.09, 11:56, autor: Kuchařka
Velikonoční recepty

Čtenost -   Diskuze: (0
 

8 rohlíků

2 vejce

200 ml mléka

6 lžic hrubé mouky

50 g másla

2 lžíce pokrájené petrželky

sůl

muškátový květ

utěrka provázek

 

 

Rohlíky z předchozího dne pokrájíme na kostičky a zalijeme rozpuštěným máslem. Přidáme 2 žloutky, mléko, mouku a petrželku, dochutíme solí, muškátovým květem a všechno důkladně promícháme. Přidáme ušlehaný sníh z bílků. Připravené těsto vyválíme do tvaru knedlíku a položíme na čistou utěrku. Opatrně zabalíme a svážeme provázkem. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 20-25 minut.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2305036

RSS:
Toplist