
Recept: Kachna po staročesku
26.10.08, 21:45, autor: Kuchařka
Vánoční recepty
1 kachna
1 malá hlávka červeného zelí
1 cibule
trochu sádla
trochu červeného vína
mouka
cukr
6-8 jablek
kmín, ocet
Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého polévání pečeme. Hlávku červeného zelí rozřežeme na proužky, které dáme na cibuli, zpěněnou na sádle. Osolíme je, okmínujeme a dusíme doměkka. Potom zelí ještě ochutíme octem, červeným vínem a cukrem. Neloupaná jablka seřízneme, zbavíme jaderníku a vyhloubíme. Naplníme je červeným zelím a pokapané št'ávou z kachny je dáme do trouby pčepéci. Zbytek zelí dáme na talíř, k němu maso a nakonec hotová jablka.