Recept: Ježečci

- Recept: Ježečci
Rubrika:  Recepty

Recept: Ježečci

14.12.17, 21:25, autor: redakce
Skvělé cukroví s nápadem nejen na Vánoce.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

300g hladké mouky,
100g másla,
100g sádla,
50g cukru krupice,
1 vejce,
50 půlek jader vlašských ořechů, pekanových, nebo dílky čokolády
čokopoleva,
kokos


Mouku, změklý tuk, cukr a vejce zpracujeme na hladké těsto. Do kousků těsta pak balíme poloviny jader vlašských ořechů do tvaru "slzy"¨tak, aby vznikl tvar ježka.

Pečeme je v mírně vyhřáté troubě do růžova na pečícím papíru. Na plech je skládejte kousek od sebe, maličko nabudou (počítejte s tím proto i při modelování).

Upečené a vychladlé ježky držíme za "čumáček", a namočíme do čokopolevy a ihned obalíme v kokosu, který vytvoří bodlinky. Jde to i naopak - obalit tělíčko bílou čokoládou a obalit v hnědém drobení, také utvoří bodliky.  Odkládáme oschnout na peč. papír a po zaschnutí uděláme očka a čumáček čokopolevou (namáčíme párátko v čokoládě a uděláme jím jen puntíky).

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3314057

RSS:
Toplist