
Recept: Jehněčí kýta na slanině
04.10.08, 23:07, autor: Kuchařka
Pokrmy z masa
800 g jehněčí kýty
80 g slaniny
40 g másla
500 g brambor
250 g malých cibulek
4-5 stroužků česneku
zelená petrželka, sůl
Kýtu prostrkáme česnekem nakrájeným na nudličky, osolíme a vložíme na pekáč. Pod maso položíme rozsekané kostičky nebo jen špejle, aby se maso nepřipeklo. Jehněčí poklademe plátky slaniny a lupínky másla a vložíme přikryté druhým pekáčem do vyhřáté trouby. Po 20 minutách vrchní pekáč odstraníme a k masu přidáme oloupané malé cibulky a oškrábané menší brambory. Pečeme odkryté, často přeléváme vypečenou št'ávou a podle potřeby podléváme. Měkké maso nakrájíme na porce, na talíři posypeme drobně nasekanou petrželkou, obložíme brambory a cibulkami a přelijeme št'ávou.