Recept: Jehněčí kýta na slanině

- Recept: Jehněčí kýta na slanině
Rubrika:  Recepty

Recept: Jehněčí kýta na slanině

04.10.08, 23:07, autor: Kuchařka
Pokrmy z masa

Čtenost -   Diskuze: (0
 

800 g jehněčí kýty

80 g slaniny

40 g másla

500 g brambor

250 g malých cibulek

4-5 stroužků česneku

zelená petrželka, sůl

 

 

Kýtu prostrkáme česnekem nakrájeným na nudličky, osolíme a vložíme na pekáč. Pod maso položíme rozsekané kostičky nebo jen špejle, aby se maso nepřipeklo. Jehněčí poklademe plátky slaniny a lupínky másla a vložíme přikryté druhým pekáčem do vyhřáté trouby. Po 20 minutách vrchní pekáč odstraníme a k masu přidáme oloupané malé cibulky a oškrábané menší brambory. Pečeme odkryté, často přeléváme vypečenou št'ávou a podle potřeby podléváme. Měkké maso nakrájíme na porce, na talíři posypeme drobně nasekanou petrželkou, obložíme brambory a cibulkami a přelijeme št'ávou.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2492712

RSS:
Toplist