
800 g telecích nebo vepřových jater
150 g slaniny
2 lžíce oleje
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce kečupu
1 lžička pálivé papriky
sůl
ředkvičky, salát a petrželka na ozdobu
Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Játra před přípravou zásadně nesolíme, jinak při tepelné úpravě ztvrdnou. Ze slaniny odkrojíme 4 tenké plátky a zbytek nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, na němž necháme rozškvařit kostičky slaniny. Pak na pánvi po obou stranách prudce opečeme játra a vyjmeme je na teplý talíř. Na suché pánvi opečeme plátky slaniny. Výpek zaprášíme moukou, krátce orestujeme, přidáme kečup, pálivou papriku, zamícháme, podlijeme asi 1/2 l vody a 7 minut povaříme. Nakonec osolíme, přidáme játra a necháme je prohřát. Játra podáváme s plátkem opečené slaniny a ozdobené salátem, plátky ředkviček a petrželkou. Jako příloha se hodí vařená rýže.