

500 g hub
30 g slaniny
4 vejce
4 lžíce oleje
6 žemlí
400 ml mléka
sůl, muškátový květ, citrónová šťáva
Houby nakrájíme na tenké plátky, osmahneme na části oleje, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a krátce podusíme. Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme vejci rozšlehanými v mléce, osolíme, okořeníme, lehce promícháme a necháme chvíli stát. Přidáme houby, promícháme, rozdělíme do hrníčku vymazaných tukem, hrnečky pokryjeme čtverci alobalu, které přes okraj pevně přeložíme. Naplněné hrnečky postavíme do hrnce s horkou vodou, která nesmí dosahovat okraje hrnečků, hrnec přikryjeme poklicí a vaříme 35 minut. Pak vyjmeme z vody a necháme stát 3 minuty, po obvodu oddělíme od hrnečků tenkým nožem, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Na zbylém oleji rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a usmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli. Touto směsi pak pokrýváme nakrájené knedlíky na talíři.
Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.