
Recept: Herynkšmaus
16.09.08, 14:15, autor: Kuchařka
Pomazánky
7 brambor
3 ks řezů ze slanečků v oleji
1 velký zavináč
1 uzený sled'
1 krabička sardinek
1 středně veliká cibule
2 kyselé okurky
1 tuba sardelové pasty
olej ze sardinek
olej ze slanečkových řezů
zálivka z vody, octa, cukru a soli
Brambory uvaříme ve slupce, oloupáme a nakrájíme na kostičky. Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vnitřností a kostí. Čisté maso z něj spolu se slanečkovými řezy, masem zezavináče a sardinkami nakrájíme nadrobno. Kyselé okurky a zeleninu ze zavináče rovněž drobně nakrájíme, cibuli nastrouháme. Vše smísíme a přidáme sardelovou pastu, olej ze sardinek a trochu oleje ze slanečkových řezů. Zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili z vody, octa a cukru a opatrně osolili a necháme několik hodin odležet.